KRVAVA ZABAVA NA KRKU: Policajac na maškarama čašom razbio glavu gostu koji je ‘zaradio’ desetak šavova

Foto: Ilustracija (Patrik Macek/Pixsell)

Sukob je navodno započeo policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti

Na maškaranoj zabavi u Vrbniku na Krku u subotu je u ranim jutarnjim satima došlo do teškog incidenta. Okončan je razbijenom glavom jednog od mještanina, a ozljede mu je, pouzdano doznajemo, nanio policajac u civilu i to udarajući ga – staklenom čašom.

O događaju svjedoči I. V., koji je za Novi list ispričao kako je na lokalnu zabavu u Vrbniku stiglo nekoliko djelatnika policijske postaje Krk u civilu. Nakon nekog vremena došlo je do sukoba koji je okončan razbijanjem staklene čaše na glavi jednog mještanina. Ozlijeđeni je ‘zaradio’ desetak šavova, a svjedok tvrdi kako je za to odgovoran upravo jedan od policajaca.

Prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog krčkoj policiji, Novi list doznaje kako je istina da je sukob započeo jedan njihov djelatnik, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Sve se odvijalo u noći s petka na subotu, oko 4 sata ujutro, a policija je navodno razgovarala s više od trideset svjedoka i to upravo zato da bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo.

U međuvremenu nam je stiglo i priopćenje policije o ovome događaju koje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijske postaje Krk provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji se dogodio 23. veljače 2019. godine oko 3 sata, za vrijeme javnog okupljanja, odnosno maškarane zabave u Vitezovićevoj ulici u Vrbniku.

Prema za sada prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju „Maškare 2019 Vrbnik“ došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske postaje Krk u to vrijeme izvan službe.

U navedenom događaju su lakše tjelesne ozljede zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, a liječnička pomoć im je pružena u Domu zdravlja Krk.

Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, no prema za sada utvrđenim činjenicama protiv šest osoba koje su narušavale javni red i mir, a među kojima je i policijski službenik, slijedi podnošenje optužnih prijedloga mjerodavnom prekršajnom sudu.

Također, s obzirom na sudjelovanje u ovom događaju, slijedi i utvrđivanje disciplinske odgovornosti navedenog policijskog službenika,”, navodi se u priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari