PODIGNUTA OPTUŽNICA

Kucale na vrata starijih Riječana, tvrdile da rade anketu za COVID 19: Pokrale ih i odnijele 250.000 kuna

Foto: Riportal

Nakon što bi ih žrtve pustile u stan, jedna je optuženica privlačila pozornost žrtve, dok je druga po stanu pretraživala novac i vrijedne predmete

Protiv dvije žene, 23-godišnjakinje i 38-godišnjakinje, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je neposrednu optužnicu jer ih se tereti za krađe.

Tereti ih se  da su od 7. lipnja 2021. do 2. kolovoza 2021., na području Rijeke, dolazile u stanove ljudi starije životne dobi. Predstavljale su se kao zaposlenice tvrtke koja provodi anketu vezanu za COVID -19, a ponekad su se predstavljale i kao zdravstvene radnice.

VIDEO DANA:

Nakon što bi ih žrtve pustile u stan, jedna je optuženica privlačila pozornost žrtve, dok je druga po stanu pretraživala novac i vrijedne predmete.

Ukupno su okrali osam osoba, te si probavile nepripadajuću imovinsku korist od 250.000 kuna. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenica odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari