KRIVOTVORILI NALAZE

LAKA ZARADA U Istri izrađivali i prodavali lažne rezultate PCR testova

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Umaška policija kazneno je prijavila tri osobe iz Umaga zbog sumnje da su krivotvorili nalaze PCR testova, odnosno da su počinili ukupno 24 kaznena djela krivotvorenja isprave, izvijestila je u srijedu istarska policija. 

Policija sumnjiči 31-godišnjeg Umažanina da je od 16. do 24. srpnja izradio pa prodao 13 krivotvorenih potvrda o negativnim nalazima PCR testova s osobnim podacima i krivotvorenim pečatom i potpisom zdravstvene ustanove. Policijski službenici su također utvrdili da je 25-godišnjak iz Umaga od 21. do 24. srpnja izradio šest potvrda negativnog nalaza PCR testa s krivotvorenim potpisom i pečatom zdravstvene ustanove, koje je potom dao prijateljima na uporabu.

VIDEO DANA:

Osim dvojice muškaraca, za krivotvorenje isprava osumnjičena je i 22-godišnjakinja iz Umaga, koja je od 21. do 23. srpnja temeljem originalnog negativnog nalaza brzog antigenskog testa izradila šest krivotvorenih nalaza, a koje je potom prijateljima dala na korištenje.

Osumnjičeni 31-godišnjak je 25. srpnja u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se kaznena prijava protiv 25-godišnjaka i 22-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Neslužbeno se doznaje da su krivotvorene nalaze PCR testova uglavnom prodavali ili davali za ulazak u noćne klubove, a policija nastavlja utvrđivati okolnosti događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari