OSTAO BEZ NOVCA

Lažni policajac uzeo 87-godišnjaku brdo love ‘zbog provjere’! Starac ostao u čudu kada se nije vratio s novcem…

Riportal - Unspalsh

‘Napominjemo da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete’, napominju iz policije.

U petak 21. listopada policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela teške krađe na štetu 87-godišnjeg hrvatskog državljanina. Iskorištena je žrtvina bespomoćnost, dob i zdravstveno stanje.

Kontakt putem telefona

“Oštećenog je u petak telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja se lažno predstavila kao policijski službenik i pitao ga ima li ušteđevine i u kojem iznosu. Nakon što mu je oštećenik odgovorio da ima 150 000 kuna ušteđevine, lažni policajac je najavio dolazak svog ”pomoćnika” na njegovu adresu koji će preuzeti novac i vratiti ga po obavljenim provjerama.

Nedugo zatim, stigao je najavljeni muškarac kojem je oštećeni predao novac te mu je rečeno da će mu ubrzo biti vraćen. No s obzirom da se to nije dogodilo, događaj je prijavio policiji.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

‘Opisanim događajem još jednom podsjećamo građane da policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana pa ih upozoravamo da ne vjeruju nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao policajci. Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete.”, poručili su iz policije.

Policija poziva na oprez

Pozivaju sve građane, u cilju smanjenje počinjenja ovakvih kaznenih djela, da poslove transakcije, odnosno mijenjanja kunske ili druge valute u Eure i slično obavljaju isključivo u bankarskim i drugim ovlaštenim novčarskim institucijama.

‘Napominjemo da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete. Ukoliko posumnjate da je riječ o počinjenju neke kažnjive radnje odmah se javite u policiju na broj 192’, priopćila je policija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views