BRZO JE PRONAĐEN

“Letjet ćete u zrak”: Uhićen mladić (22) koji je prijetio Radio Rijeci zbog pjesme Vinka Coce

Foto: Facebook - Mateo Levak/Riportal

Policcijska uprava primorsko-goranska potvrdila je da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta kaznena prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radija Rijeke

22-godišnjak je nakon provedenog krim-istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU primorsko goranska u odgovoru na upit HND-a.

Podsjetimo, novinari Radija Rijeke primili su prijeteće pismo nakon što je prošlog četvrtka u eter puštena pjesma Vinka Coce Kada umren umotan u bilo, koja se smatra jednom od himni navijača Hajduka.  Na udaru se osobito našla glazbena urednica koja je pjesmu pustila u eter. HND joj je pružio punu podršku.

Dio prijetećeg pisma danas je na Facebooku objavila Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara.

“Ovo je dio pisma koje mi je proslijeđeno, a primili su ga moji dragi kolege i kolegice na Radio Rijeci. Ja uopće ne znam što se uz ovo može napisati. Osim podrška i sva pomoć koju mogu pružiti”, napisala je Sever.

U dijelu objavljenog pisma stoji:

“Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu i da veliča Dalmaciju), najebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu i ubuduće pazite kakve pjesme puštate jer niste ni svjesni u kakva govna ste se uvalili zbog jedne tovarske glupačetine. Tjerajte to u 3 pičke materine tovarske glupe. Ovo je Rijeka!!! 19AR87.”

Joso Krmpotić, voditelj emisije Tužibaba, u svom je stilu, već desetljećima poznatom slušateljima Radio Rijeke, u petak pokušao “zataškati” situaciju. U emisiji Tužibaba ispričao se slušateljima zbog puštene pjesme, zbog čega ga je HND žestoko osudio!

“Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati”, rekao je Krmpotić u emisiji Tužibaba.

“Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo prijetnje, ali i ponašanje voditelja emisije Radio Rijeke „Tužibaba“, Jose Krmpotića, koji u programu uživo, umjesto da od izljeva bijesa i uvreda obrani prozvanu kolegicu koja je pustila pjesmu, on je podilazio masi, te ju je uz ostalo dodatno omalovažavao. HND smatra da nema opravdanja za ovakve sramotne uvrede i neprihvatljive prijetnje bez obzira na to je li netko puštanje ove pjesme, posebice navijači HNK Rijeke, shvatio kao svojevrsnu provokaciju. Ponavljamo, HR Radio Rijeka dio je mreže HRT-a kojeg plaćaju svi građani RH.”, istakli su u svom priopćenju iz Hrvatskog novinarskog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari