SPRIJEČILI TRAGEDIJU

Ljeto je gotovo, ali oni ne odustaju! Par iz Ukrajine (29, 30) na kajacima bura iz Jadranova odnijela do Krka. Da nije bilo policije…

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Zahvaljujući brzoj reakciji trojice policajaca s posade plovila riječke postaje pomorske policije supružnici iz Ukrajine su pronađeni na obali otoka Krka, izvijestila je policija.

Jučerašnji utorak, 26. rujna, dvoje stranih državljana iz Ukrajine zasigurno mogu pamtiti kao dan u kojem su proživjeli uzbuđenje vožnje na moru kajakom na napuhavanje, ali i panični strah u susretu s olujnim vjetrom dok ih nije pronašla posada riječke pomorske policije.

“Ukrajinski supružnici od 29 i 30 godina željeli su, naime, svom odmoru u Jadranovu dodati i „plovljenje“ plastičnim kajakom po moru koji je za njih skoro mogao završiti tragično.

Oko 17 sati uputili su se na more bez prethodne provjere pomorske vremenske prognoze pa ih je sustigla jadranska bura, olujni vjetar zbog kojega se više nisu mogli vratiti u mjesto otkuda su krenuli.

Zahvaljujući brzoj reakciji trojice policajaca s posade plovila riječke postaje pomorske policije Ukrajinci su pronađeni i vraćeni u Jadranovo.

Policijski službenici su zaprimili dojavu u 17.47 sati da su uočene dvije osobe u kajaku koje more nosi te su odmah krenuli u potragu. Za oko pola sata na obali otoka Krka u blizini uvale Kantrišče pronašli su uplašene supružnike s kajakom te ih prenijeli na policijski brod i dovezli u Jadranovo.“, izvijestili su iz policije.

U razgovoru s turistima saznalo se kako su uslijed jakog udara vjetra supružnici s kajakom nošeni i na stijene pa je tako 30-godišnjak zadobio i lakšu ozljedu.

“Ovaj izlet je srećom po spomenute Ukrajince sretno završio i još jednom pokazao spremnost policije za promptnim i učinkovitim djelovanjem kako na kopnu i u zraku, tako i na moru.

Sigurnost svakog građanina i gosta Lijepe naše hrvatskoj policiji nije samo namjera i želja već obveza, misija i predano poslanje.

U povodu današnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma i ovim putem podsjećamo sve turiste i građane, da s ciljem njihove sigurnosti na moru prije bilo kakvog isplovljavanja na more, posebice s različitim plastičnim predmetima (kajak, sup-daska za jedrenje i sl. ), obavezno prethodno nazovu pomorsku policiju, lučku kapetaniju ili meteorološku stanicu za točnu prognozu stanja i uvjeta na moru.”, dodali su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari