POLICIJA UPOZORAVA

Lopovi provalili u obiteljske kuće na području Kastva i Lopara; Šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna!

Foto: Kastav

Nepoznati počinitelji provalili su u obiteljske kuće na području Kastva i u Loparu na Rabu iz kojih su otuđili novac, nakit i druge predmete vrijednosti  nekoliko stotina tisuća kuna  

Policija je proteklih dana zaprimila dvije prijave o počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem pa pozivamo građane na povećani oprez i poduzimanje mjera samozaštite, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Nepoznati počinitelji provalili su u obiteljske kuće na području Kastva i u Loparu na Rabu iz kojih su otuđili novac, nakit i druge predmete.

Procjenjuje se da su ovim kaznenim djelima dva hrvatska državljana ukupno oštećena za nekoliko stotina tisuća kuna. U tijeku je intenzivna potraga za počiniteljima i otuđenim predmetima.

VIDEO DANA:

Kako ne bi postali žrtvom ove vrste kaznenih djela, građanima savjetujemo sljedeće:

-Zaključavajte vrata bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma,
-Ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata,
-Ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena…)
-Ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu,
-Ne pričajte svima da odlazite i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni,
-Ne spremajte cvijeće s balkona i prozora, tako dajete poruku da niste u kući,
-Novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima,
-Zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše  mogli identificirati,
-Novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s PIN brojevima,
-Spremite ljestve i druge predmete  koje bi provalnici mogli koristiti,
-Ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete,

Napominjemo, ukoliko provalnika zatečete na djelu, Vaša sigurnost i Vaše obitelji je najvažnija stoga provalnika ne pokušavajte uloviti, već odmah pozovite policiju na broj 192! Ako provalnika niste zatekli u domu, također pozovite policiju. Predmete ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći u otkrivanju provalnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari