MATULJAC U ZATVORU Pretukli ga pa se htio osvetiti: ‘Ubij ga, platit ću ti 50.000 eura’

Idi na originalni članak
Foto. Ilustracija

Kristijan Daka je prije jedananest godina u tučnjavi ispred jednog riječkog lokala zadobio teške tjelesne ozljede.

Oglas

Sucu istrage Županijskog suda Vladi Bosneru prepraćen je Kristijan Daka (37) iz Matulja (Bregi) u pratnji odvjetnika Milenka Škrleca, zbog sumnje da je počinio tzv. kazneno djelo protiv života i tijela poticanjem na teško ubojstvo, ali i zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, piše Novi list.

Htio se osvetiti

Kako navodi Županijsko državno odvjetništvo, “osnovano se sumnja da je 37-godišnjak od sredine ožujka do kraja svibnja 2018. godine na širem području Rijeke, s ciljem da se osveti 36-godišnjaku koji mu je ranijih godina nanio tešku tjelesnu ozljedu, od poznanika zatražio da pronađe osobu koja bi za iznos od 30 do 50 tisuća eura s mogućnošću isplate određenog iznosa i u oružju ili drogi, ubila tog 36-godišnjaka” .

ŽDO navodi i da se “osnovano sumnja da se u više navrata sastajao s osobom koja je posredovala u pronalasku izvršitelja ubojstva te mu predao veću količinu raznog oružja. Osnovano se sumnja i da je u kući u kojoj prebiva držao veću količinu streljiva i eksplozivnih tvari koje je prethodno nepovlasno nabavio i čije držanje građanima nije dozvoljeno”.

Branio se šutnjom

Daka je tijekom ispitivanja na tužilaštvu iskoristio mogućnost obrane šutnjom, a sudac istrage prihvatio je prijedlog tužitelja da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je opasnost zbog bijega i utjecaj na pouzdanika sudac istrage odbio.

U tučnjavi teško ozlijeđen, danima bio u komi

Kristijan Daka je prije jedananest godina u tučnjavi ispred jednog riječkog lokala zadobio teške tjelesne ozljede, bio je u komi više dana.

U konačnici, na optuženičkoj klupi pod optužbom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Daki našla su se dvojica optuženika, no preokret se dogodio kad je Daka pozvan na sud u ulozi svjedoka. Izjavio je da je zapravo dobio u glavu udarac bokserom od treće osobe imenujući je na raspravi. Stoga je tužitelj izmijenio optužnicu, prvoosumnjičenog oslobodio sumnje, a uz drugoosumnjičenog dodao i optužio ovog potonjeg. Nakon suđenja i donošenja presude krajem 2010. godine, Županijski sud je cijeli postupak vratio na ponovno suđenje. U drugom suđenju prošle godine ponovo presuđeno, ali presuda nije pravomoćna.

Obojica osuđenih za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Kristijanu Daki osuđena su na po deset mjeseci zatvora
Vijesti.hr

Exit mobile version