VOZAČI, OPREZ!

Matulji, Drenova, Čavli…. Sve je više naleta divljači na vozila! Umalo stradao i – jarac!

Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Krka i Lošinja, Čavli, Drenove, Matulja i Vrbovskog

Od petka, 13. kolovoza, na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je devet slučajeva istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama, dok je u jednom slučaju na kolnik istrčao i jarac. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Krka i Lošinja, Čavli, Drenove, Matulja i Vrbovskog. Divljač je naletjela na osobna vozila, kojima su upravljali hrvatski i strani državljani. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 60.500 kuna.

VIDEO DANA:

U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari