DOBIO TEŠKE TJELESNE OZLIJEDE

MATULJI Motociklist bez kacige teško stradao pri pokušaju prelaska željezničke pruge

Idi na originalni članak
Screenshot

Osim prekršaja u prometu za vikend je evidentirano i 25 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, izvijestila je policija.

Oglas

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 147 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa -42, prekoračenja brzine -15 , vožnje pod utjecajem alkohola -14 te četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, ali i jedan prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, kao i ostalih 67 prometnih prekršaja.

Inače, u spomenutom razdoblju dogodilo se i 25 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. U prometnoj nesreći što se jučer, oko 3.30 sati, dogodila na širem području Matulja teško je ozlijeđen 35-godišnji hrvatski državljanin. Riječ je o vozaču neregistriranog motocikla koji za vrijeme vožnje nije koristio zaštitnu kacigu.

Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada 35-godišnjak krećući se u mjestu Šapjane, neposredno prije prelaska preko željezničke pruge nije prilagodio brzinu kretanja vozila. Tako je prilikom kočenja izgubio nadzor nad vozilom te pao s motociklom na kolnik gdje se potom nastavio nekontrolirano kretati do zaustavljanja. Ozlijeđenom 35-godišnjaku je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka te su mu liječnici dijagnosticirali teške tjelesne ozljede.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje i maksimalno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

Exit mobile version