MATULJSKI GARDEN: Zaplijenjeno 214 stabljika indijske konoplje i 2 kilograma sušene marihuane

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Policijske postaje Opatija i Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske zaplijenjena je veća količina sadnica indijske konoplje i marihuane.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga obiteljske kuće na području Matulja tijekom koje je pronađeno i zaplijenjeno 214 stabljika indijske konoplje visine, 2077 grama sasušene marihuane, razna oprema za uzgoj indijske konoplje, lampe, ventilatori, transformatori, veća količina raznih fleksibilnih cijevi i drugi predmeti, čulo se na dnaašnjoj izvanrednoj konferenciji za nvinare u PU primorsko-goranskoj kojoj su nazočili voditelj Službe kriminaliteta droga, Hari Brnad i načelnik Policijske postaje Opatija Damir Brnas.

Zbog sumnje u kazneno djelo „neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, provodi se kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji će po dovršetku istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost opreme koja se koristila za uzgoj indijske konoplje procjenjuje se na oko 20 tisuća kuna, dok se vrijednost oduzete marihuane na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko 250 tisuća kuna.

Tijekom deset mjeseci ove godine na području PU primorsko-goranske evidentirano je 836 prekršaja i 245 kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, a u istom razdoblju 2014. godine evidentirano je 811 prekršaja i 239 kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari