Mladi, pijani i napušeni: U Rijeci i Iki dvojica 19-godišnjaka izazvala prometne nesreće

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Nakon prometne nesreće jedan je čak  napustio mjesto događaja ali je brzo pronađen

U subotu 8. lipnja u ranim jutarnjim satima na području Ike 19-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću dok je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg.

Vozilom marke Opel kretao se u smjeru Lovrana te je u oštrom zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se drugim osobnim vozilom.

Nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja, ali je brzom intervencijom opatijske policije pronađen i priveden u službene policijske prostorije.

Tijekom postupanja kod 19-godišnjaka je pronađena i droga marihuana u količini od 1 grama tako da je prijavljen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Još jedan 19-godišnji alkoholizirani vozač je toga dana izazvao prometnu nesreću. Oko 6.30 sati kretao se Osječkom ulicom u Rijeci prema Potoku osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg .

Izgubivši kontrolu nad vozilom u zavoju, udario je u ivičnjak, a zatim vozilom prešao na suprotnu kolničku traku, gdje je udario u ivičnjak, prometni znak i rasvjetni stup.

Istoga dana oko 16.20 sati u Rijeci na području Donje Vežice 24-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju izazvao je prometnu nesreću. Vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka je upravljao je pri koncentraciji alkohola od 2,17 g/kg. Prešavši na lijevu stranu kolnika udario je u drugo osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari