Mladi Riječani “pali” s “travom” i “gljivama” u kontroli prometa

Foto: Riječanin (Ilustracija)

Policijska ophodnja zatekla ih je jučer na području Dramlja tijekom redovnog nadzora u prometu u neovlaštenom posjedu droge

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje zlouporabe droge.

Policijska ophodnja zatekla ih je jučer na području Dramlja tijekom redovnog nadzora u prometu. U osobnom vozilu riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak, kod 18-godišnjeg putnika je pronađeno i oduzeto 35,58 grama droge marihuana, “psilocibin” gljive u količini od 7,28 grama, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 18-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok je 20-godišnjak prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Poradi odbijanje testa na droge i prekoračenja brzine, mjerodavnom prekršajnom sudu predloženo mu je određivanje novčane kazne od najmanje 10 tisuća kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari