USRED BIJELA DANA

Mladi Riječanin napadnut dok je dostavljao hranu u Kostreni, udarali ga u glavu. Otac: “Žalosno je da nitko nije reagirao!

Foto: Saša Pavlić

Prišla su mu dvojica i tražila ga da im preda motor a kada je ovaj odbio udarili su ga nekoliko puta u glavu i još jednom nogom. “Zaustavimo nasilje dok nije kasno.”, apelirao je na građane otac ozlijeđenog mladića

Riječanin Saša Pavlić, kojeg javnost pamti po nekoliko aktivističko-humanitarnih poduhvata, objavio je sinoć putem društvenih mreža informaciju kako je njegov sin napadnut dok je obavljao dostavu na području Kostrene

“Kod Galeba na Kostreni moj sin Mateo je imao dostavu jer vozi za Glovo, nakon dostave prišli su mu dvojica i tražila da mu daju motor, kako je ovaj odbio udarili su ga nekoliko puta u glavu i još jednom nogom.”, napisao je Saša Pavlić.

Zamolio je pratitelje na društvenoj mreži ali i građane i medije za pomoć.

Moped kojeg su pokušali oteti

“Ako je itko šta vidio molio bih da mi se javi.”, napisao je i dodao kako su “napadi na dostavljače hrane postali uobičajeni i to treba prestati, svaki napad bez obzira na koga potrebno je dovesti do kraja, istražiti i procesuirati, jer je samo pitanje dana kada će se dogoditi veće zlo.”

Kanije tijekom večeri Saša Pavlić je u novoj objavi dodao kako je njegov Mateo dobro: “Pukom srećom, da nije imao kacigu bio bi na traumi, da je pao s motora kada ga je idiot pogodio nogom isto tako.”.

Još jednom, uputio je apel javnosti:

“Ljudi ovo se ne smije događati, ovo ne smije postati normalno. Mateo je napadnut iz čista mira, usred bijela dana obavljajući svoj posao, na glavnoj gradskoj plaži, tamo se kupaju familije sa malom djecom.

Žalosno je da nitko nije reagirao; Pita se Mateo je’l i poštarima otimaju motore i što bi bilo da je nekog poštara netko maznuo dva puta u glavu i nogom…?

Mjesto događaja

Napasti dostavljača hrane postaje polako novo normalno, događa se, okreneš glavu i prođeš.

Ja ne mogu, da je bio u pitanju Filipinac, Indijac ili neki drugi klinac, u mojoj smjeni to se ne može dogoditi bez reakcije. Reakcija čini neko društvo civiliziranim. Nasilje ne smije postati normalno.
Ovo je moglo završiti kobno, kaže da je jedva ostao na motoru, tamo je zid moglo se dogoditi svašta, da je pao s motora ovi bi ga iscipelarili. I što onda da mi se nešto puno teže dogodilo?

Imao je sreće, ajmo se potruditi da neki drugi momak ne mora imati sreće, da taj svoj krvavi kruh zaradi bez da mora razmišljati hoće li preživjeti dan bez batina. Ovo nije bio prvi eksces, nadam se da je posljednji.”, zaključio je u svojoj objavi Saša Pavlić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari