VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Mladić (20) automobilom na Krku udario u stado ovaca; Nesretne životinje uginule

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog neprilagođene brzine, 20-godišnji vozač na Krku vozilom je udario u stado ovaca

Noćas, oko 00,40 sati na području otoka Krka došlo je do prometne nesreće gdje je 20- godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim automobilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine, vozilom je udario u stado ovaca.

Spomenute domaće životinje nalazile su se na sredini kolnika te su uslijed jačine udarca uginule. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40000 kuna.

Vozač osobnog vozila će zbog neprilagođene brzine kretanja biti sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok će protiv vlasnika domaćih životinja, 71-godišnjeg hrvatskog državljanina biti podnijeta odgovarajuća prijava prema čl. 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom ovog tjedna na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su četiri slučaja istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Viškova, Rijeke, Krka i Vrbovskog. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 16.500 kuna.

VIDEO DANA:

U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari