DOJAVILI GRAĐANI

Mladić pucao po šumi u Matuljima, prijavili ga susjedi!

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je 5. kolovoza počinio kažnjive radnje zbog kojih je kazneno i prekršajno prijavljen.  

Riječ je  o osumnjičeniku koji je angažmanom policije pronađen istog dana u šumskom predjelu na širem matuljskom području, a za kojim je policija tragala postupajući po dojavi građana o pucnjavi.

Policija ga sumnjiči da je u jutarnjim satima navedenog dana u nenaseljenom šumskom predjelu,  koristeći pušku koju nezakonito posjeduje ispalio više komada streljiva gađajući boce te po stablima i asfaltu. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i osobnog vozila kojim se koristio te je pronađena i oduzeta navedena puška, kao i više komada različitog streljiva.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osim toga  prekršajno je prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz čl. 21 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  te počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari