BUDITE OPREZNI

Policija u Rijeci dobila još jednu prijavu: Mladića (27) prevario “kripto stručnjak”, ostao je bez 21.000 eura!

Photo: Luka Batelic/PIXSELL/ Ilustracija

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 21 000 eura, izvijestila je policija.

Policija je zaprimila kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 27-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, 27-godišnjaka je prije desetak dana nazvala nepoznata osoba predstavivši se kao zaposlenik tvrtke koja se bavi kriptovalutama navodeći da je vrijednost kriptovaluta koje je uložio oštećeni narasla za oko 15 000 eura. Na nagovor nepoznate osobe, oštećenik je otvorio aplikaciju mobilnog bankarstva te dao svoje podatke toj osobi da bi mu najprije bio uplaćen navedeni iznos, a potom su ga kontaktirali iz banke i rekli mu da je nedavno imao četiri isplatne transakcije sa svog računa o čemu on nije imao saznanja.

Shvativši da je prevaren, događaj je prijavio policiji, a materijalno je oštećen za oko 21 000 eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere brojeve mobitela i adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica. Građane pozivamo na oprez i upućujemo na savjete o zaštiti koje mogu pronaći u projektu MUP-a web heroj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari