Mladići pretukli i opljačkali HDZ-ovog saborskog zastupnika: ‘Zaklat ćemo te, znamo gdje si doma’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ukrali su mu mobitel vrijedan 4500 kuna koji je bio u eutiju s iskaznicom saborskog zastupnika

Protiv trojice mladća koji su lani u srpnju pretukli i opljačkali saborskog zastupnika HDZ-a Anđelka Stričaka (46) iz Varaždina odignuta je optužnica.

Za kaznena djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i prijetnje optuženi su Siniša (19), Dario (26) i Đani (21).

Maloljetni Kristijan (17) nije obuhvaćen tom optužnicom, već drugim postupkom.

Prema optužnici, mladići su Stričaka napali oko 22.30 sati dok je trčao u Varaždinu prema dravskom nasipu. Najprije su tražili novac, a nakon što im je rekao da ga nema počeli su ga udarati šakama i gušiti na tlu.

Zadobio je ‘prijelom lijeve očne šupljine i medijalnog zida gornjočeljusnog sinusa, s krvarenjem i utiskivanjem mekih tkiva očne šupljine u sinus’. Osim toga, zadobio je i ‘razderotinu na lijevoj strani čela, krvni podljev vjeđa lijevog oka, manji krvni podljev spojnice desnog oka i manji traumatski otok mrežnice oba oka’.

“Zaklat ćemo te, znamo gdje si doma”, prijetili su mu dok su ga tukli na tlu, piše Večernji list.

Ukrali su mu mobitel vrijedan 4500 kuna koji je bio u eutiju s iskaznicom saborskog zastupnika i zdravstvenom iskaznicom. Jedan od napadača mu je iz ruku istrgnuo i majicu koju je bio skinuo kako bi zaustavio krvarenje.

Prvooptuženi Siniša branio se šutnjom, a Dario i Đani i dalje su u bijegu te je za njima raspisana tjeralica. Stričak je, inače, i predsjednik županijskog HDZ-a u Varaždinu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari