NIJE JOJ TO BILO PAMETNO

Mladoj Riječanki (21) policija zabranila upravljanje automobilom. Noćas ponovno uhvaćena za volanom!

Idi na originalni članak
llustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL/

Pozivamo vozače na odgovorno ponašanje u prometu i poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja počinjenja prekršaja i veće sigurnosti svih sudionika u prometu, izvijestila je policija.

Oglas

Jučer je oko 16.30 sati na DC 3 u mjestu Zdihovo zaustavljeno teretno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Rijeke upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin.

U nadzoru osovinskog opterećenja vozila na kojem se nalazio djeljivi teret, policijski službenici ,u suradnji s djelatnicima tvrtke „Hrvatske ceste“, utvrdili su prekršaj prekoračenja ukupne mase na vozilu za 6,3 tone.

U skladu s važećim zakonskim propisima radi počinjenog prekršaja sankcioniran je 60-godišnji vozač, kao i vlasnik vozila, pravna osoba sa sjedištem u Zagrebu te su protiv njih izdani prekršajni nalozi.

Novčane kazne za ovu vrstu prekršaja predviđene za vozače su u rasponu od 130 do 260 eura, a za pravnu osobu i odgovornu osobu u pravnoj osobi od 660 do 1990 eura.

Osim navedenog prekršitelja jučer je oko 2 sata u mjestu Jablan na ŽC 5034 zaustavljena i 21-godišnja hrvatska državljanka koja je upravljala osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, iako joj je važeća zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog počinjenog prekršaja protiv 21-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za istovrsni prekršaj je dan prije sankcioniran i 23-godišnji hrvatski državljanin kojega su policijski službenici oko 12 sati zaustavili na autocesti A6 kod Vrbovskog dok je u smjeru rijeke, a u vrijeme zabrane upravljao osobnim vozilom, karlovačkih registracijskih oznaka.

Koristimo ovu prilikom i još jednom pozivamo sve vozače na odgovorno ponašanje u prometu i poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja počinjenja prekršaja i veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Exit mobile version