NASILJE NAD ŽENAMA

Mlatio djevojku, prijetio joj i brutalno ju zlostavljao tjednima; ‘Osuđen’ na 270 dana društveno korisnog rada

Foto: Ilustracija

Žrtva je nasilnika konačno prijavila nakon što ju je istukao pred sinom

Muškarac (29) iz okolice Ludbrega brutalno je zlostavljao svoju dugogodišnju djevojku s kojom je živio, zbog čega je osuđen na Općinskom sudu u Varaždinu. Međutim za sada neće iz rešetaka jer mu je sutkinja izrečenih devet mjeseci bezuvjetnog zatvora zamijenila za 270 dana društveno korisnog rada. Prema djevojci 29-godišnji nasilnik bio je zaista brutalan, a motiv je bio ljubomora, piše Podravski.hr.

Prijetnje i nasilje

Žrtva je psihičko i tjelesno nasilje trpjela od kraja srpnja 2018. pa do 7. svibnja 2019. kada je partnera prijavila policiji. Svojoj izvanbračnoj družici 29-godišnjak je učestalo, potaknut ljubomorom, govorio da je kurva i drolja. U nekoliko ju je navrata ju je ošamario, govorio joj se da će je upucati u glavu. Prijeteći plinskim pištoljem uhvatao ju je za vrat i rekao joj da će je zatući jer mu je odbijala dati svoj mobitel na pregled.

Kako navodi presuda Općinskog suda u Varaždinu, krajem srpnja prije dvije godine, uhvatio za vrat i njezinom glavom udario u zid kupaonice nakon čega joj je glavu držao prislonjenu uza zid. Posljednji put, djevojku je zlostavljao 6. svibnja prošle godine. Ponovno je motiv bila ljubomora, odnosno činjenica da mu žrtva nije dala da joj uzme i pregleda mobitel.

Mobitel joj je svejedno uzeo i to na silu prethodno je ošamarivši. Kako je sve to učinio pred petogodišnjim sinom, žrtva je bila posebno uplašena za svoju sigurnost i sigurnost djeteta, te je zlostavljača je odlučila napustiti. Sljedećeg je dana, dok je odlazila od njega pretrpjela još jednu epizodu nasilja. Ovog je puta prijetio da će je zatući i razbiti joj nos.

Tada ga je kazneno prijavila. Ako svojom krivnjom u cijelosti ili djelomično ne odradi rad za opće dobro, sud će donijeti odluku o zamjeni kazne zatvorom u cijelosti ili razmjerno neobavljenom radu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari