STRAVIČNO

Modni dizajner iz Barcelone drogirao i silovao Hrvaticu; Na sudu sve negirao!

Foto: Ilustracija

Španjolski modni dizajner Chu Uroz osuđen je u Barceloni na četiri godine zatvora zbog silovanja jedne hrvatske djevojke u nesvjesnom stanju 2017. godine, pokazuje presuda suda u Barceloni objavljena u ponedjeljak.

“Mlada ženska osoba, u čiju je korist donesena presuda, želi poručiti javnosti, posebno na današnji dan 8. ožujka kada se slavi međunarodni Dan žena, neka ne pate same u tišini već prijave nedjelja koja su im počinjena”, rekla je odvjetnica Ivana Herak iz ureda LBW Advocates sa sjedištem u Barceloni, piše 24sata. Presuda ima 37 stranica. Sucima su trebale četiri godine da osude poznatog katalonskog modnog dizajnera koji dosad nije bio kažnjavan.

60-godišnji José Uroz Baeza, poznat pod umjetničkim imenom Chu Uroz, predsjednik je udruge modnih dizajnera Modafad koja organizira modnu reviju 080 Barcelona Fashion.

Tvrdio je da joj ništa nije usuo u piće

Upoznali su se početkom 2017. godine kada je ona došla fotografirati event koji se održavao u tom gradu. Tijekom revije joj je prišao, upoznao se s njom, te htio njen kontakt, rekla je djevojka. Dogovorili su se sastati kako bi razgovarali o poslovnim projektima. Našli su se 5. veljače u gradu, popili piće i ručali, a predvečer sjeli za šank jednog drugog lokala. Djevojka je naručila koktel pa otišla na WC. Kada se vratila za šank otpila je nekoliko gutljaja nakon čega je osjetila slabost, te kako kaže, izgubila pamćenje.

Zbog supstance koju joj je Uroz usuo u piće dok je bila odsutna pala je u stanje polusvijesti, navedeno je u presudi. Od tada se nije sjećala ničega sve do jutra. Djevojka je zadobila fizičke i psihičke ozljede, a zbog pretrpljenog zlostavljanja ustanovljena joj je u bolnici kronična trauma.

Baeza je poricao krivnju i tvrdio da joj nije ništa usuo u piće. Branio se da je ona njega htjela upoznati, kako je među njima postojao “feeling”, odnosno dobar osjećaj, a tvrdio je i kako ga je ona poljubila pa da ju je zvao k sebi.

Nakon što se idući dan djevojka osvijestila, i shvatila da nešto nije u redu, čula se s njim telefonski snimajući preko aplikacije razgovor. Iz njega su suci zaključili kako ju je iskoristio, te odbacili njegovu verziju priče kao neistinitu.

Suci mu izrekli zatvorsku kaznu od četiri godine

“U tom integralnom (telefonskom) razgovoru kojeg smo preslušali jasno je kako žrtva energično i opetovano traži od optuženog da joj kaže i objasni što joj je učinio”, navelo je tročlano sudsko vijeće u presudi.

Suci su napomenuli kako žrtva nije slobodno pristala na odnos, a da je bila u nesvijesti zbog “kemijske supstance stavljene u piće”. Suci su Chu Urozu izrekli zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine. Kada izađe na slobodu ne smije se pet godina približiti žrtvi na manje od kilometra. Tijekom tog vremena će biti pod policijskim nadzorom. Žrtva će imati pravo na financijsku odštetu. Sve troje sudaca usuglasilo se oko osuđujuće presude i kazne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari