Monstrum iz Rijeke dvije godine silovao pokćerku (10): ‘Kažeš li ikome za ovo, ubit ću tebe i majku’

Photo: Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

U odbijenici optuženiku naglašeno je i da je on za trajanja zajedničkog života prema žrtvi ispoljavao verbalno i fizičko nasilje

Muškarac koji se tereti za dvogodišnje monstruozno seksualno zlostavljanje svoje pokćerke ostaje u istražnom zatvoru.

Odlučio je tako Vrhovni sud, koji je kao neosnovanu odbacio žalbu optuženog na rješenje riječkog Županijskog suda koji mu je jesenas produžio istražni zatvor. U pritvoru se nalazi još od siječnja ove godine.

Okrivljeni muškarac tereti da je u razdoblju od dvije godine, od 2011. do 2013. godine, počinio čak 161 kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Tijekom dvije godine najmanje jedanput tjedno, iskorištavajući odsutnost svoje izvanbračne supruge, majke žrtve, nesretnu djevojčicu je seksualno iskorištavao na načine da ju je dirao, i po intimnim dijelovima tijela, te tražio da ona njega tako dira. U najmanje pet navrata je s pastorkom i spolno općio i prijetio joj da o tome ne smije nikome govoriti, jer će u protivnom ubiti nju, njenu majku i sestru, ukazuje se u odluci Vrhovnog suda, javlja Novi list.

U odbijenici optuženiku naglašeno je i da je on za trajanja zajedničkog života prema žrtvi ispoljavao verbalno i fizičko nasilje, zbog čega je 2014. godine od nadležnog centra za socijalnu skrb upozoren na pogreške i propuste u skrbi o djetetu. No, takvo njegovo ponašanje se nastavilo i tijekom 2016. godine.

Trenutno je protiv njega u tijeku postupak u riječkom Općinskom sudu zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava, a žrtve su njegova pokćerka i vlastita kćer.

Riječki sud je osnovano produžio istražni zatvor, zaključuje se u rješenju Vrhovnog suda.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari