MONSTRUM IZ RIJEKE Mjesecima prijetio, mučio i zlostavljao žrtvu: ‘Još nisi vidjela zvijer, ubit ću te’ pa ju silovao

Foto: Ilustracija

Optuženi je u više navrata žrtvi prijetio silovanjem, premlaćivanjem i ubojstvom nje i njenih članova obitelji

Optužnica protiv Zvonka Đantara (56) za kazneno djelo silovanja, prijetnje i nametljivog ponašanja, postala je pravomoćna. Jučer se na pripremnom ročištu raspravljalo o dokazima koji će biti izvedeni tijekom sudskog postupka.

Trenutno je poznata samo činjenica da će se Đantaru suditi početkom travnja ove godine. On se u istražnom zatvoru nalazi od travnja prošle godine. Tada je i uhićen, a u međuvremenu je dovršena istraga i podignuta optužnica. Međutim, on je pravosuđu već poznat kao ubojica.

Njegova je žrtva trpjela veliki strah

Nakon što su zaprimili kaznenu prijavu PU primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo je utvrdilo da je Đantar u veljači 2018. godine silovao 32-godišnju ženu, a pritom joj je prijetio ubojstvom.

Od veljače pa do kraja travnja 2018. godine u više navrata joj je prijetio silovanjem, premlaćivanjem i ubojstvom nje i njenih članova obitelji. Zbog toga je oštećenica dulje vrijeme trpjela jaki strah.

Optuženi Đantar je od veljače do kraja travnja 2018. godine nesretnu ženu svakodnevno pratio, uhodio ju, dolazio ispred kuće, tražio da s njim bude u intimnoj vezi. Ona je sve to odbijala, a Đantar je postao jako uznemiren.

Prijetio joj je ubojstvom ukoliko ne pristane na intimnu vezu, o sebi je pričao kao o osobi koja je već ubila jednu obitelj, uvjeravao ju je “da ne zna što je prava opasnost, da još nije vidjela zvijer, prijetio da će je razbiti, ubiti, da će završiti na hitnoj, da će ubiti njezinu obitelj pritom joj govoreći da ima i oružje”.

Mučenje, psihičko i fizičko iscrpljivanje žrtve trajalo je nekoliko mjeseci
Unatoč konstantnom odbijanju slao joj je poruke na mobitel, inzistirao na izlascima, svakodnevno ju je čekao na mjestima gdje se kretala, zaustavljao je na ulici. Kad bi pokušavala pobjeći zapriječio bi joj put vozilom, govorio joj da će je izluditi, tražio da krade po trgovinama za njega, da radi kao prostitutka za njega.

Mučenje, psihičko i fizičko iscrpljivanje trajalo je nekoliko mjeseci. Kad je žrtva skupila hrabrost, zatražila je pomoć policije. Prijavila je težak slučaj silovanja, učestalih prijetnji i konstantnog uhođenja, piše Novi list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari