STRAVIČAN ZLOČIN

Monstruozni otac se oporavio, ali odbija bilo kakvu suradnju: Danas bi mogao biti otpušten iz bolnice

Foto: Pixsell

U zagrebačkim Mlinovima ispred kuće u kojoj je austrijski biznismen Harald Kopitz (56) ubio svoje troje mališana, netko od susjeda simbolično je ostavio tri upaljena lampiona i plišanu igračku.

Stravičan čin koji je šokirao Zagreb i Hrvatsku još uvijek nije do kraja rasvijetljen. Netom po dovršenoj obdukciji tijela nesretne djece, blizanaca, curice i dječaka od 7 godina i 4-godišnjeg sinčića, zatražene su dodatne toksikološke analize kako bi se preciznije utvrdilo jesu li nesretni mališani ubijeni gušenjem ili visokom dozom tableta, odnosno je li otac krenuo gušiti djecu nakon što je uočio da dolaze k svijesti, prenose Vijesti.hr

Kako se doznaje, otac-ubojica koji je izbjegao samoubojstvo popivši nedovoljnu količinu tableta, mogao bi već danas izaći s odjela intenzivne skrbi KBC-a Sestre milosrdnice i dati prvi iskaz istražiteljima prije nego bude doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražit će istražni zatvor, a ovisno o zdravstvenom stanju preživjelog ubojice, odlučit će se o tretmanu u zatvorskoj bolnici, piše Novi list.

Naime, s obzirom da se radi o tri teška ubojstva djece, nedjela koja nadilaze 40-godišnju zatvorsku sankciju riskira jedinstvenu kaznu od 50 godina robije. Djeca rastavljenih roditelja bila su za vikend kod oca dok je majka ostala u Dubrovniku. U teškom stanju završila je u dubrovačkoj bolnici nakon što je doznala za tragediju.

Supružnici su se sporazumno rastali još 2018., a policija i centri za socijalnu skrb nisu dosad zaprimili nijednu dojavu o nasilju ili problemima u obitelji.

Šokantno mjesto zločina potreslo je i najiskusnije istražitelje, a dio policijskih službenika zbog proživljene traume morao je potražiti stručnu pomoć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari