MOTIVI NAPADA NEPOZNATI Policija traga za mladićima koji su pucali u usta prijatelju

Foto: Ilustracija

Ranjenog mladića vozilo Hitne pomoći prevezlo je u Opću bolnicu Zadar na Odjel otorinolaringologije, gdje su ga cijelo vrijeme čuvali policajci

Vedran Pongrac, mladić kojeg su u subotu ujutro na Pagu upucala dvojica prijatelja, zasad se dobro oporavlja, rekao je za 24sata njegov otac Zdenko Pongrac. Policija traga za dvojicom mladića iz Zagreba, Stjepanom J. i Denisom V. jer vjeruju kako oni mogu rasvjetliti što se dogodilo i objasniti tko je i zašto ranio Vedrana koji je zadobio prostrijelnu ranu na desnom obrazu.

Prve informacije govorile su da je Vedran teško ranjen, no ozljede su kasnije kvalificirane kao lakše. “Nitko nam nije ni javio da je ranjen, ni policija ni osoblje bolnice. Doznali smo tek navečer, i to od obiteljskog prijatelja, i odmah otišli u Zadar da bismo ga vidjeli. Posjetili smo ga sljedećeg jutra i kratko s njim razgovarali.

Bio je sav natečen, ali je mogao normalno komunicirati”, rekao je Zdenko Pongrac za 24sata. Zdenko tvrdi da im policija ne daje informacije jer se traži za počiniteljem te na taj način ne žele ugroziti istragu pokušaja ubojstva.

Njegov otac je rekao kako je Vedran otišao za poslom u Novalju gdje je radio kao pomoćni konobar u jednom hostelu. Posljednji put su se čuli dan prije ranjavanja, a Vedran mu nije rekao gdje je odsjeo niti gdje je počeo raditi te da ne poznaje dvojicu njegovih prijatelja koje traži policija.

O samim motivima i događaju zna se vrlo malo, no navodno su trojica mladića stanovala u istom apartmanu. U jednom trenutku su se mladići posvađali i potukli o čemu svjedoči ispreturan apartman, a policija sumnja da je jedan od mladića sve odlučio riješiti vatrenim oružjem.

Ranjenog mladića vozilo Hitne pomoći prevezlo je u Opću bolnicu Zadar. Smjestili su ga na Odjelu otorinolaringologije, gdje su ga cijelo vrijeme čuvali policajci. Već u ponedjeljak stanje mu se dovoljno popravilo te su ga liječnici otpustili na kućnu njegu.

Sve okolnosti trebale bi biti poznate tek nakon što završi kriminalističko istraživanje, odnosno akcija traganja za počiniteljima. U slučaj je uključena i zagrebačka policija s obzirom na to da su sva trojica mladića s područja grada Zagreba, piše 24sata.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari