GRAĐANI ZABRINUTI

MUP upozorava, netko ‘svevideći’ prijeti i ucjenjuje: ‘Bi li htio da tvoji vide kako se samozadovoljavaš?’

Ilustracija. Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

‘Obavještavamo građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo – NE nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac pošiljatelju. Ako ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju’, rekli su iz policije

Policija je poslala važno priopćenje u kojem upozoravaju građane da ne nasjednu na prijevare.

Naime, tijekom dana zaprimili su više dojava zabrinutih građana koji su na adrese svoje elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključuju i navodnim kontroverznim videozapisima za “odrasle”.

U zamjenu za ‘brisanje’ navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

“Obavještavamo građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo – NE nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac pošiljatelju. Ako ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju”, rekli su iz policije te dodali:

“Još jednom savjetujemo da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ako ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari