OPREZ

Muškarac (31) u 4 sata ujutro na Kastavskoj cesti prevrnuo Renault na krov; Vozio je pijan

Ilustracija (fotografija ne prikazuje objekte u koje je provaljeno) Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija poziva vozače na dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama

Proteklog vikenda policija je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provela pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirala ukupno 47 prometnih prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, od 64 alkotestirana vozača najveća koncentracija od 1,81 evidentirana je 31-godišnjaku na širem području Matulja.

Jutros oko 4 sata izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

“Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je alkoholiziran upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, krećući se ulicom Kastavska cesta gdje je uslijed neprilagođene brzine udario u rubnik kolnika. Od jačine udarca s vozilom se  prevrnuo na krov.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 1,51 i više 0,51 zabilježene kod pet vozača, dok je po jedan vozač evidentiran s 0,51 do 1,0 g/kg, kao i u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 25  prometnih nesreće, od kojih su četiri s ozlijeđenim osobama.

U tim nesrećama su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.

“Pozivamo i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.”, pozvali su sudionike u prometu iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari