UŽAS

Muškarac (42) u Rijeci prevario čak 14 starijih osoba; Na prevaru si priskrbio oko 100 tisuća kuna!

Foto: Unsplash/ J.S.

Osumnjičenik je iskoristio starosnu dob i lakomislenost 14 osoba koje je naveo da sklope pretplatničke ugovore za mobilne uređaje koristeći svoje osobne podatke. Tako ih je oštetio za gotovo 100 000 kuna

​Policijski službenici  II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima I. policijske postaje Rijeka te crikveničke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevare.

Policija ga sumnjiči da je od ožujka do srpnja ove godine na štetu 14-ero hrvatskih državljana počinio kaznena djela prijevare. Naime, lažno se predstavljajući kao stranac u Hrvatskoj iskoristio je njihovu starosnu dob i lakomislenost te ih naveo da sklope pretplatničke ugovore za mobilne uređaje koristeći svoje osobne podatke, rekavši im da mu spomenuti ugovori trebaju kako bi kupio mobitel te da će on podmirivati ugovorene obveze. Međutim, uz plaćene mobitele, zadržao je i potpisane ugovore koje nije otplaćivao pa je tako oštećenike doveo u zabludu i materijalno oštetio.

VIDEO DANA:

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je istovrsna kaznena djela osim na području Rijeke i Crikvenice, počinio i na području karlovačke, zadarske i zagrebačke županije. Navedenim kaznenim djelima oštetio je ukupno 14 hrvatskih državljana za oko 100 tisuća kuna, stoji u priopćenju policije.

Počinitelj je uhićen jučer na području Zagreba i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku. Zbog osnovane sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela prijevare,  42-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari