VELIKA SVOTA

Rijekom haraju lažni inspektori USKOK-a, pogledajte što su napravili 83-godišnjoj Riječanki

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Počinitelji su 83-godišnjakinju prijevarom oštetili za oko 5000 eura, a ostalo dvoje Riječana nije povjerovalo u njihove lažne “kontrole novčanica” te su ih prijavili policiji, izvijestila je policija.

U nastavku kriminalističkog istraživanja za počinjenje kaznenih djela prijevare, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka utvrdili su kako je dvoje hrvatskih državljana, starosti 40 i 44 godine, počinilo još tri prijevare, od kojih dvije u pokušaju.

Naime, 44-godišnjak je početkom svibnja telefonski kontaktirao 83-godišnju hrvatsku državljanku iz Rijeke te se lažno predstavljao kao inspektor Uskoka koji kontrolira novčanice. U dogovoru s 40-godišnjakinjom, oštećenicu je doveo u zabludu i uspio je nagovoriti da mu preda oko 5000 eura, a koje joj je po završetku „kontrole“ obećao vratiti, međutim, više joj se nije javljao.

Par dana kasnije na isti način pokušali su oštetiti još dvoje starijih hrvatskih državljana u Rijeci, ali oni nisu povjerovali u njihova uvjeravanja o krivotvorenim novčanicama i potrebi zamjene istih već su telefonske pozive prijavili policiji.

Po dovršetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari