PRIJETI MU DO 12 GODINA ZATVORA

Muškarac (49) nudio pomoć djevojci (19) iz Ukrajine pa je silovao. Uhitili su ga

Ilustracija (Kat Jayne/Pexels)

Dobrotvorne organizacije i skupine za ljudska prava rekle su da su vidjeli slučajeve trgovine ljudima, nestale djece, iznude i izrabljivanja

Muškarac (49) iz Poljske uhićen je pod sumnjom da je silovao 19-godišnju djevojku koju je namamio u svoj dom putem interneta, nudeći joj sklonište nakon što je pobjegla iz zaraćene Ukrajine, piše Sky News.

Policija iz Wroclawa rekla je da je Poljak uhićen i da bi mogao dobiti do 12 godina zatvora.

“Djevojku je upoznao nudeći joj pomoć putem interneta. Pobjegla je iz ratom razorene Ukrajine, nije govorila poljski. Vjerovala je čovjeku koji je obećao da će joj pomoći i skloniti je. Nažalost, sve se to pokazalo kao lažna manipulacija”, priopćile su vlasti.

Dobrotvorne organizacije i skupine za ljudska prava koje rade u susjednim zemljama na primanju izbjeglica rekle su da su vidjeli slučajeve trgovine ljudima, nestale djece, iznude i izrabljivanja dok je više od 2,5 milijuna ljudi prešlo u susjedne zemlje kako bi pobjegli od eskalacije nasilja.

“Morate se brinuti o svim mogućim rizicima trgovine ljudima, ali i o iskorištavanju i seksualnom zlostavljanju. To su situacije koje trgovci ljudima žele iskoristiti”, rekla je Joung-ah Ghedini-Williams, UNHCR-ova šefica za globalne komunikacije, Prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari