KAZNENO PRIJAVLJEN

Muškarac (69) prijevarom ”izvukao” gotovo 100.000 kuna iz osiguravajućeg društva!

Foto: Pixsell

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare i krivotvorenja isprave, policija je protiv osumnjičenog 69-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare te krivotvorenje isprave.

Sumnjiči se da je kao bivši djelatnik osiguravajućeg društva sa sjedištem Zagrebu i ujedno osiguranik po polici životnog osiguranja,  s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist,  u razdoblju od 2006. do 2010. godine sklopio devet ugovora o zajmu s navedenim osiguravajućim društvom pri čemu je  iz svakog novog zajma naplaćivao prijašnji zajam. Isto je počinio na način što je neovlašteno u ime osiguravajućeg društva potpisao izjave o suglasnosti za uzimanje takvog zajma na svoje ime te  tako doveo u zabludu druge djelatnike društva prilikom naplate potraživanja po predmetnom zajmu iz police osiguranja za koju nije imao pravo raspolaganja. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 97 300 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare i krivotvorenja isprave, policija je protiv osumnjičenog 69-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari