Muškarac stradao u ribarnici, policija oduzela dva drona osobama koje su ih neovlašteno koristile

Photo by Petar Kurschner

Prigodnom programu kojim je sinoć, 1. veljače na prostoru riječke luke održano javno okupljanje – manifestacija otvorenja Europske prijestolnice kulture, prema procjenama policije i organizatora nazočilo je oko 20.000 građana i posjetitelja Rijeke.

Manifestacija je generalno protekla u dobrom sigurnosnom ozračju, uz jedan teži incident u noći na nedjelju, nakon završetka službenog dijela otvorenja programa otvorenja, koji je nažalost rezultirao smrću muškarca.

U sklopu navedenog javnog okupljanja, policija je istog dana u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica – dronova, uspostavljenu za područje Rijeke 1. veljače od 12 do 24 sata.

Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12.55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20.50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama. Navedene letjelice su im privremeno oduzete, a o ovim događajima policija će obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti.

Nešto poslije ponoći, 2. veljače 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara te potom pao uslijed čega je ozlijeđen i prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Dana 31. siječnja, uoči otvorenja programa Europske prijestolnice kulture, 51-godišnji hrvatski državljanin išarao je crvenom bojom gradski postament postavljen na riječkom Korzu.

Osim prigodnog programa održanog u prostoru riječke luke i svečanog otvorenja u HNK „Ivan pl. Zajc“, godina u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture obilježena je cjelodnevnim programom, na tridesetak lokacija sa sedamdesetak događanja, koja je pratilo više tisuća građana i posjetitelja Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari