Muškarac stradao u ribarnici, policija oduzela dva drona osobama koje su ih neovlašteno koristile

Idi na originalni članak
Photo by Petar Kurschner

Prigodnom programu kojim je sinoć, 1. veljače na prostoru riječke luke održano javno okupljanje – manifestacija otvorenja Europske prijestolnice kulture, prema procjenama policije i organizatora nazočilo je oko 20.000 građana i posjetitelja Rijeke.

Oglas

Manifestacija je generalno protekla u dobrom sigurnosnom ozračju, uz jedan teži incident u noći na nedjelju, nakon završetka službenog dijela otvorenja programa otvorenja, koji je nažalost rezultirao smrću muškarca.

U sklopu navedenog javnog okupljanja, policija je istog dana u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica – dronova, uspostavljenu za područje Rijeke 1. veljače od 12 do 24 sata.

Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12.55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20.50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama. Navedene letjelice su im privremeno oduzete, a o ovim događajima policija će obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti.

Nešto poslije ponoći, 2. veljače 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara te potom pao uslijed čega je ozlijeđen i prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Dana 31. siječnja, uoči otvorenja programa Europske prijestolnice kulture, 51-godišnji hrvatski državljanin išarao je crvenom bojom gradski postament postavljen na riječkom Korzu.

Osim prigodnog programa održanog u prostoru riječke luke i svečanog otvorenja u HNK „Ivan pl. Zajc“, godina u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture obilježena je cjelodnevnim programom, na tridesetak lokacija sa sedamdesetak događanja, koja je pratilo više tisuća građana i posjetitelja Rijeke.

Exit mobile version