U JUTARNJIM SATIMA

Na autocesti kod Delnica i Vrbovskog uhićena dvojica krijumčara migranata

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko i Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad rumunjskim i sirijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Naime, policijski službenici su jučer, 11. rujna u jutarnjim satima na području autoceste A6 kod Vrbovskog zaustavili državljanina Rumunjske dok je upravljao osobnim vozilom, njemačkih nacionalnih oznaka, a u kojem se nalazilo osam stranih državljana.

Istog dana, u popodnevnim satima, policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar uhitili su državljanina Sirije koji je upravljao osobnim vozilom također njemačkih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo pet stranih državljana. Naime, vozač se oglušio o zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti.
Kod čvora Ravna Gora udario u ublaživač udara tzv.“crash amortizer“ gdje se i zaustavio. U prometnoj nesreći su vozač i troje stranih državljana zadobili lakše tjelesne ozljede te im je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka.

Svi zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu i upućeni su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari