DETALJI HORORA NA JADRANU

Video | Na Čiovu žena završila pod propelerom: ‘Plačući je zapomagala, ali vuklo ju je dolje opet i opet’

Teška nesreća dogodila se jučer na plaži Labaduza na južnoj strani Čiova. Podcijenio je snagu mora i gliserom naletio na 60-godišnju ženu, pa joj propelerom zahvatio nogu. On je kažnjen, a ona izvan životne opasnosti

Valovito more prevarilo je njemačkog državljanina koji je iznajmio brod i onda s propelerom brodskog motora ozlijedio 60-godišnju kupačicu.

“Starija gospođa je izažala van prostora ograđenog plovcima za kupače, bila je sa suprugom. Brodicom je došao bračni par s dvoje djece, htjeli su parkirati i uhvatiti se za bovu. Muškarac je ugasio motor. Međutim, gospođa koja je bila u moru, podvukla se pod brodicu. Muškarac je skočio s brodice, gurnuo svoju brodicu kako bi nju izvukao”, objašnjava Teodora Lerotić iz Bosne i Hercegovine.

“Žena je plačući zapomagala uz brod, ali vuklo ju je dolje i opet dolje. Onda je čovjek s broda izvukao i donio na plažu”, kaže Danielle iz Nizozemske.

Plivačici je brzo pružena pomoć, a trebala je šivanje porezotine na bedru.

“Pacijentica je zaprimljena jučer u popodnevnim satima u naš KBC Split gdje je odma po dolasku sanirana ozljeda natkoljenice. Sada se nalazi na Traumatološkom odjelu. Potpuno je stabilna i izvan životne opasnosti”, objašnjava Josip Krnić iz Hitnog prijema KBC-a Split.

Kako se ipak radi o lakšim tjelesnim ozljedama, tako će turist s brodice biti prekršajno kažnjen zbog narušavanja sigurnosti na moru s novčanom kaznom koja može biti u rasponu od 400 do 7000 eura.

“Kao i većina nesreća, to vam je taj ljudski faktor, nepažnja, čista nepažnja. Osoba koja nije provjerila oko svoga broda je li sve čisto, a počela je voziti, dakle brodski vijak se okretao. To je baš tako jedan nesretan slučaj i prava nepažnja”, ističe Ivan Kušeta iz Lučke kapetanije Split.

Samo u proteklih tjedan dana splitska je pomorska policija sankcionirala 74 prekršaja na moru, od čega su čak 32 bila zbog glisiranja na udaljenosti manjoj 300 metara od obale čime su bili ugroženi i kupači koji također trebaju biti oprezniji na većoj udaljenosti od obale

“Dosta kupališta ima tu psihološku branu gdje je označeno dokle kupači mogu ići. Isto tako nije preporučljivo da kupači kod prirodnih plaža ne smiju plivati dalje od sto metara, a glisiranje 300 metara od obale je isto velika stavka”, dodaje Kušeta.

Najprije je glisirao, a onda i usporio na maloj udaljenosti od obale i kapetan glisera na Molatu koji je kupače najprije prestrašio, a onda i ‘počastio’ prizorom svoje gole stražnjice, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari