ZATEKLA IH NEVERA

Na Golom otoku pronađen Mađar koji je nestao u kajaku

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kod Rta Markonj na Golom otoku pronađen je i peti od četiri Mađara koje je sinoćnja nevera zatekla na moru u kajaku, izvijestila je policija.

​Sinoć oko 20 sati službenici Postaje pomorske policije Rijeka zaprimili su dojavu iz Nacionalnog pomorskog centra Zadar o havariji u akvatoriju otoka Raba.

Naime, na moru između otoka Raba, Golog otoka i Prvića je uslijed jakog vjetra nestalo pet mađarskih državljana u kajaku. Posada policijskog plovila odmah je krenula u akciju traganja i spašavanja u kojoj su sudjelovali i djelatnici plovila Lučke kapetanije Senj i Lučke kapetanije Rab, a koji su nakon dva sata zajedničke potrage uočili četvoricu Mađara, dvojicu u moru, a dvojicu na obali Golog otoka, dok je peti Mađar otplivao pa su ga veliki valovi i morske struje odnijeli prema pučini.

Potraga se nastavila u ranim jutarnjim satima te je posada policijskog plovila P-314 oko 5.55 sati na obali kod Rta Markonj na Golom otoku pronašla neozlijeđenog 41-godišnjeg mađarskog državljanina.

Opisana morska havarija je srećom završila bez posljedica za spomenute strane turiste, no, kako se ne bi ponavljali ovakvi i slični događaji i ovom prilikom pozivamo sve nautičare i ostale turiste da redovito prate vremensku prognozu te se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije na moru.

Posebno pozivamo da u slučaju najave jakog vjetra (bure ili juga), kao i ostalih nepovoljnih vremenskih prilika ne odlaze na more jer se u trenutku može promijeniti situacija na moru i dovesti do teških, ali i kobnih posljedica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari