UHIĆENA TRI HRVATA

Na granici sa Srbijom zaustavili vozilo s radioaktivnim materijalom: Glavu gromobrana prenosili u prtljažniku

Idi na originalni članak
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Postavljeni senzori na graničnom prijelazu prijavili su prisutstvo radioaktivnih materijala. Senzori su se oglasili upozoravajući na visoku razinu zračenja i prisustvo „ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu koje je čekalo na izlazak iz Srbije

Oglas

U subotu je na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske, područje grada Sombora kako saznaje SOinfo.org, detektiran opasan nivo radijacije u putničkom vozilu.

Postavljeni senzori na graničnom prijelazu prijavili su prisutstvo radioaktivnih materijala. Prema neslužbenim informacijama, senzori su se oglasili upozoravajući na visoku razinu zračenja i prisustvo „ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu koje je čekalo na izlazak iz Srbije.

Vozač i dva suputnika, svi hrvatski državljani odmah su uhićeni. SOinfo.org je obavješten da je na granični prijelaz, po prijavi incidenta, stigla „dežurna ekipa iz Vinče” koja je potvrdila prisustvo radioaktivnih elemenata u vozilu, prenosi Danas.hr.

Uočen veliki nivo zračenja

Također, detektiran je i ozbiljan nivo zračenja u pograničnoj zoni. Neslužbeno, službenicima carine i policije, iz subotnje smjene, naređeno je da se riješe radnih uniformi i da se odazovu provjerama zdravstvenog stanja.

U blizini graničnog prijelaza Bezdan vozilo i radiaktivni materijali bili su 24 sata locirani.

Kurir navodi da se radi o glavi gromobrana koja je nađena u rezervnom kotaču u prtljažniku automobila državljanina Hrvatske L.M.(49) te da je pronađena na graničnom prijelazu Bezdan.

Exit mobile version