Na Krku uzbuna zbog nestalog Francuza

Idi na originalni članak

Sedamdesetogodišnji Francuz Michel Grillot nestao je na otoku Krku prije tri dana, a na otoku traje velika potraga u koju su uključeni pripadnici HGSS-a, policije i vatrogasaca

Oglas

Kako građane obavještvaju iz Policijske uprave primorsko-goranske, Grillot je posljednji put viđen u Pinezićima. Ne govori hrvatski jezik, ima 70 godina, visok je oko 175 centimetara, normalne tjelesne građe, sijede kose počešljane na stranu. U trenutku nestanka bio je odjeven u svijetlu, laganu jaknu koja je s unutarnje strane plava, u plavo-zelenu majicu, hlače tamnije boje sa većim džepovima sa strane, dok je na nogama imao bijele tenisice. Nosio je sat na ruci, a sa sobom je ponio dokumente i nešto novaca.

U policijskom web-registru nestalih osoba navodi se kako je francuski državljanin dementan, slabovidan, slabo čuje i teško je pokretan.

Spašavatelji su proteklih dana pretražili cijelo područje gdje je mogućnost pronalaska bila najveća, ali bez rezultata. U akciju je bilo uključeno 25 spašavatelja iz HGSS Stanice Rijeka i HGSS Stanice Karlovac među kojima i tri potražna tima. Osim njih u potrazi je sudjelovalo pet pripadnika MUP RH i pet pripadnika JVP Krk. Tragalo se na nepristupačnom kao i djelomično urbanom terenu u okolici mjesta Pinezići. Jučer je bilo angažirano 20 članova HGSS Stanice Rijeka i HGSS Stanice Delnice te dva potražna tima Komisije za potrage kojima pomaže 15 vatrogasaca i 10 lovaca.

Tijekom jučerašnjeg dana pretažen je teren i iz zraka uz veliku pomoć i suradnju HRZ-a.

Obavijest o nestanku i opis nestale osobe objavljuje se i na Radio Rijeci te se mole svi koji imaju ikakvih informacija ili saznanja da nazovu centar 112.

Exit mobile version