'PRASTARA' PREVARA

Na Kvarner i dalje stižu turisti koji misle da je Hrvatska ‘Bogu iza leđa’. Pogledajte što im vješti prevaranti rade!

Foto: Riportal

U nekoliko proteklih dana policija je zaprimila prijave od građana, koje su prevarile nepoznate osobe oštetivši ih sveukupno za više tisuća kuna.

Zabilježena su dva slučaja prijevara prilikom mijenjanja novca na ulici.

Jučer je u Crikvenici na taj način prevaren ruski državljanin koji je povjerovao nepoznatom muškarcu te misleći da mijenja eure u kune, dobio sasvim drugu valutu.

Sličan slučaj zabilježen je i prije nekoliko dana i na području otoka Raba, kada je njemački državljanin po „povoljnom tečaju“ na ulici umjesto kuna za eure, također dobio novac u drugoj stranoj valuti.

Policija poziva građane i turiste da budu oprezni u kontaktima s nepoznatim osobama, ne nasjedaju na njihovu razgovorljivost i upornost, lažna obećanja ili suosjećanja.

Posebno se upozoravaju turisti da ne mijenjaju novac na ulici već u novčarskim institucijama, ovlaštenim mjenjačnicama ili drugim mjestima gdje je to dozvoljeno. Mijenjanjem novca na ulici ili na drugim mjestima gdje to nije uobičajeno ili dozvoljeno, a prema navodno povoljnijem tečaju građani gotovo u pravilu budu oštećeni kaznenim djelom prijevare.

Građanima i turistima koji su oštećeni prijevarom ili drugim kaznenim djelom preporučamo da se što prije obrate policiji, pozivom na broj 192 ili da dođu u najbližu policijsku postaju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views