NA LOŠINJU OTKRIVEN OPASNI BJEGUNAC: Oboružan bombama krao televizore, meso, sireve…

Lošinjska policija je 1. veljače na području Malog Lošinja zatekla 42-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojim je druga policijska uprava raspisala potragu

Policija je utvrdila kako muškarac neprijavljeno boravi na području Malog Lošinja te je odmah provela kriminalističko istraživanje. Priveden je u službene prostorije policije gdje je utvrđeno kako je tijekom siječnja ove godine u više navrata iz trgovine u Malom Lošinju otuđio televizore te suhomesnate proizvode i sireve.

No to je bio tek „vrh ledenog brijega“. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je i pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koristio, i tom su prilikom pronađena i oduzeta tri televizora, više komada suhomesnatih proizvoda i sireva. Ali to nije bilo sve – pronađene su i tri ručne bombe M75, digitalna vaga i 18.814 grama duhana namijenjenog daljnjoj prodaji na cresko-lošinjskom području!

Kaznenim djelom krađe oštećena je tvrtka iz Zagreba za oko 7.100 kuna, dok će o pronađenom duhanu biti obaviještena nadležna carinarnica radi postupanja iz njihove nadležnosti.

Protiv 42-godišnjaka mjerodavnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela krađe, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i nedozvoljene trgovine. Također, prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o prebivalištu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari