NA LOŠINJU OTKRIVEN OPASNI BJEGUNAC: Oboružan bombama krao televizore, meso, sireve…

Idi na originalni članak

Lošinjska policija je 1. veljače na području Malog Lošinja zatekla 42-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojim je druga policijska uprava raspisala potragu

Oglas

Policija je utvrdila kako muškarac neprijavljeno boravi na području Malog Lošinja te je odmah provela kriminalističko istraživanje. Priveden je u službene prostorije policije gdje je utvrđeno kako je tijekom siječnja ove godine u više navrata iz trgovine u Malom Lošinju otuđio televizore te suhomesnate proizvode i sireve.

No to je bio tek „vrh ledenog brijega“. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je i pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koristio, i tom su prilikom pronađena i oduzeta tri televizora, više komada suhomesnatih proizvoda i sireva. Ali to nije bilo sve – pronađene su i tri ručne bombe M75, digitalna vaga i 18.814 grama duhana namijenjenog daljnjoj prodaji na cresko-lošinjskom području!

Kaznenim djelom krađe oštećena je tvrtka iz Zagreba za oko 7.100 kuna, dok će o pronađenom duhanu biti obaviještena nadležna carinarnica radi postupanja iz njihove nadležnosti.

Protiv 42-godišnjaka mjerodavnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela krađe, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i nedozvoljene trgovine. Također, prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o prebivalištu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Exit mobile version