NA SVJETIONIKU GRUJICA

Na otočiću kod Malog Lošinja svjetioničar pronađen mrtav; Do usamljenog svjetionika moralo se plivati

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dva dana nitko nije mogao stupiti u kontakt sa svjetioničarem na otočiću južno od Malog Lošinja. Navodno su ga pronašli u krevetu u svjetioničarskoj kući

Vatrogasci i pomorska policija s Malog Lošinja u ponedjeljak su na svjetioniku Grujica, na istoimenom otočiću južno od Malog Lošinja, pronašli tijelo mrtvog svjetioničara Plovputa.

Kako donosi Morski.hr, dva dana nije se moglo stupiti u kontakt sa svjetioničarom, nije se ni u ponedjeljak javljao ni u osam ujutro ni u 12 sati. Obaviještena je policija koja je s vatrogascima na otočić stigla oko 13,30 sati.

Ta je informacija potvrđena iz Plovputa, ali se, unatoč tome što se pretpostavlja da nije riječ o nasilnoj smrti, još ne znaju okolnosti ni detalji svjetioničareve smrti. Po neslužbenim informacijama, vatrogasci su ga zatekli na krevetu u otvorenoj svjetioničarskoj kući, piše Zadarski.hr.

Zbog lošeg vremena, očevid će biti u utorak.

Morski.hr prenosi da prvi pokušaj pristajanja na otočić nije uspio zbog jake bure, pa su drugi put na otočić stigli ronioci i to plivajući. Inače, na svjetioniku Grujica u 15-dnevnim smjenama izmjenjuje se po jedan svjetioničar, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari