Na području Opatije pronađene ručne bombe iz 2. svjetskog rata

Policiji je proteklog vikenda dojavljen pronalazak zaostalog eksploziva iz 2. svjetskog rata.  Na mjestu pronalska na opatijskom području policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su kako se radi o dvije ručne bombe „breda“, koje potječu iz 2. svjetskog rata.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su izuzeta i bit će uništena prema pravilima struke.

Policija poziva građane da odmah prijave svaki pronalazak oružja, eksplozivnih sredstava, streljiva i svih drugih opasnih predmeta. Pronađene predmete ne smije se dirati niti pomicati, niti ih građani smiju sami donositi u policiju. Pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 na mjesto događaja će doći stručno osposobljeni policijski službenici koji će ova sredstva na siguran način izuzeti i uništiti.

Usto, policija apelira na građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenute predmete da ih ne ostavljaju u šumama, kontejnerima ili na mjestima koja su dostupna drugim građanima. Sve predmete moguće je bez ikakvih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je  dovoljno nazvati 192 ili nadležnu policijsku postaju. Po predmete će doći i sigurno ih preuzeti policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari