Policiji je proteklog vikenda dojavljen pronalazak zaostalog eksploziva iz 2. svjetskog rata.  Na mjestu pronalska na opatijskom području policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su kako se radi o dvije ručne bombe „breda“, koje potječu iz 2. svjetskog rata.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su izuzeta i bit će uništena prema pravilima struke.

Policija poziva građane da odmah prijave svaki pronalazak oružja, eksplozivnih sredstava, streljiva i svih drugih opasnih predmeta. Pronađene predmete ne smije se dirati niti pomicati, niti ih građani smiju sami donositi u policiju. Pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 na mjesto događaja će doći stručno osposobljeni policijski službenici koji će ova sredstva na siguran način izuzeti i uništiti.

Usto, policija apelira na građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenute predmete da ih ne ostavljaju u šumama, kontejnerima ili na mjestima koja su dostupna drugim građanima. Sve predmete moguće je bez ikakvih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je  dovoljno nazvati 192 ili nadležnu policijsku postaju. Po predmete će doći i sigurno ih preuzeti policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari