NA PODRUČJU ŽUPANIJE: Policija tijekom vikenda zabilježila čak 339 prekršaja u prometu!

Foto: Ilustracija (Davor Visnjic/PIXSELL)

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,07 g/kg izmjerena je 45-godišnjem hrvatskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka koji je zaustavljen 14. siječnja oko 2.20 sati na području Vrbovskog

Na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je i ovog vikenda, između 12. i 14. siječnja pojačano nadzirala promet, prvenstveno vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima te nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i sve druge prekršaje koji za posljedicu mogu imati teške prometne nesreće.

Provedba pojačanih mjera planirana je radi zaustavljanja negativnog trenda, odnosno prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

U navedenom razdoblju zabilježeno je 339 prometnih prekršaja, a policija je kontrolirala 927 vozila. Zabilježeno je 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 54 prekršaja prekoračenja brzina kretanja vozila, 49 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 20 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

U sklopu provedbe pojačanih mjera u prometu na području ove Policijske uprave najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,07 g/kg. Navedena koncentracija izmjerena je 45-godišnjem hrvatskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 14. siječnja oko 2.20 sati na području Vrbovskog. Zbog opasnosti da će nastaviti s ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama spomenuti 45-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije.

Inače, od vozača koji su zatečeni kako vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola, po 15 ih je imalo koncentraciju alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg te od 1,00 do 1,50 g/kg, 11 vozača više od 1,50 g/kg, a njih osam do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Kada je riječ o prekršajima prekoračenja brzine kretanja, 37 prekršaja je zabilježeno u naseljenom mjestu, od kojih se većina, odnosno 21 prekršaj odnosi na prekoračenje brzine kretanja za 10 do 20 km/h u odnosu na dopuštenu, dok je izvan naselja 16 vozača (od 17 zabilježenih prekršaja) prekoračilo brzinu za 10 do 30 km/h.

Svi prekršaji nekorištenje sigurnosnog pojasa, ukupno 55 prekršaja, utvrđeni su vozačima i suvozačima, odnosno osobama na prednjim sjedalima u vozilu.

Uz navedene prekršaje, policija je evidentirala još 161 prometni prekršaj, od kojih izdvajamo šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, četiri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje određenom kategorijom vozila, po dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem droga i za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a policija će i nadalje pojačano nadzirati promet radi veće sigurnosti svih sudionika i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari