BRZO JE UHVAĆEN

Na Rujevici mrtav pijan (54) u Audiju riječkih oznaka prouzročio prometnu nesreću i pobjegao

Ilustracija: Riportal - M.L.

Proteklog tjedna najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka

Spomenuti vozač je 30. listopada na čvoru Rujevica u Rijeci, uslijed brzine neprilagođene osobinama ceste i gustoći prometa, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom od oko 23.000 kuna.

Svojim vozilom udario je u osobno vozilo ispred sebe, zaustavljeno u koloni zbog crvenog svjetla na semaforu, nakon čega je navedeno vozilo udarilo vozilo ispred.

Nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen i zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja sankcioniran temeljem odredbi Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 47 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 45 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama teže su ozlijeđene dvije osobe, a lakše je ozlijeđeno pet osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 336.950 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, dva strana državljanina i četiri alkoholizirana vozača.

Alkotestiran je 191 vozač, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri su bila u dobi između 25. i 35. godina života, a dva u dobi između 18. i 25. godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari