Na Turniću dobro “izmasirana” još jedna starija osoba!

Photo: Ilustracija (Grgo Jelavic/PIXSELL)

Tijekom masaže okradena je osoba starije dobi

Policija je tijekom jučerašnjeg dana, 22. listopada, zabilježila još jedan slučaj kaznenog djela počinjenog na štetu osobe starije životne dobi.

Kaznenim djelom oštećen je 95-godišnji hrvatski državljanin, koji je ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna.

Oštećeni je okraden u svom stanu na području Turnića u Rijeci, dok su u njegovom stanu boravile za sada nepoznate ženske osobe, koje su se predstavile kao djelatnice zdravstvene ustanove rekavši mu da je na poklon dobio uslugu masaže.

Povjerenje oštećenog, kao i njegovu dob te boravak u njegovom domu iskoristile su za počinjenje kaznenog djela.

Stoga i ovom prilikom ponovo upozoravamo sve građane, pogotovo osobe starije životne dobi i njima bliske osobe da budu izuzetno oprezni ukoliko nepoznate osobe žele ući u njihov dom.

U pravilu počinitelji ovih kaznenih djela (krađa i prijevara) rade u paru, veoma su uporni u svojim nastojanjima te na drzak način iskorištavaju povjerenje i nepažnju građana dovodeći ih pri tom u zabludu. Podsjećamo kako su prodaja masažera ili ponude usluga masaže, kako i zamjena novčanica vrlo čest način na koji počinitelji ulaze u domove građana, a građani tek nakon njihova odlaska (nekad i nakon nekoliko dana) otkrivaju da su okradeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari