KAZNA - 1¸840 EURA

Na Zametu pijani vozač (55) precijenio svoje sposobnosti: Pretjecao preko pune crte pa se zabio u dva auta. To će ga skupo koštati!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,72 promila te je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, izvijestila je policija.

Jučer su u Općinski sud u Rijeci policijski službenici prometne policije doveli nadležnom prekršajnom sucu na postupanje 55-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja prometnih prekršaja, odnosno, izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola.

Naime, spomenuti vozač je u ponedjeljak, 8. siječnja oko 16.30 sati, upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka na području Zameta u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Prilikom nepropisnog pretjecanja preko pune crte, izgubio je nadzor nad vozilom i pri tome udario u dva osobna vozila u vlasništvu hrvatskih državljana.

Alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,72 promila te je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, kao i sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadležni sudac u prekršajnom postupku usvojio je prijedlog policije i 55-godišnjem vozaču odredio novčanu kaznu od 1840 eura te izrekao zaštitnu mjeru oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od četiri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari