GOSPODARSKI KRIMINAL

Najprije sebi, a onda – kako kome: Vlasnik tvrtke s područja PGŽ prisvojio gotovo 200 tisuća eura. Nije plaćao ni porez!

Ilustracija (fotografija ne prikazuje mjesto opisanog događaja). Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

“Osumnjičenik je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko – goranske županije u razdoblju od  siječnja 2017. do veljače 2021. godine prisvojio dobra u vlasništvu tvrtke u vrijednosti od oko 192 000 eura u kojem iznosu je prouzročio manjak u poslovanju tvrtke i za sebe ostvario protupravnu imovinsku korist.

Također je utvrđeno da u 2020. i 2021. godini nije obračunao, prijavio i uplatio u Državni proračun Republike Hrvatske porez na dodanu vrijednost u iznosu od  oko 81 200 eura.

Osim toga, osumnjičenik  u navedenom razdoblju nije vodio poslovne knjige pa je na takav način onemogućio preglednost i kontrolu poslovanja tvrtke.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, dva kaznena djela utaje poreza ili carine te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari