Najveća kazna dosad na riječkom sudu: Pedofilu koji je zlostavljao pokćerku (10) 12 godina zatvora

Foto: Ilustracija

Majka je potvrdila da je očuh tukao žrtvu, verbalno je napadao i vrijeđao

59-godišnji muškarac, s adresom u Primorsko-goranskoj županiji, osuđen je u petak zbog dvogodišnjeg monstruoznog seksualnog zlostavljanja svoje pokćerke, tada 10-godišnjakinje. Presudu je donio sudac Domagoj Vučkov, predsjednik vijeća riječkog Županijskog suda, koje je sredovječnog muškarca osudilo zbog čak 159 kaznenih djela “spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina”, piše Novi list.

Kazna od 12 godina jedna je od najvećih kazni ikad izrečenih u riječkom Županijskom sudu za seksualne delikte, a osuđenom je automatski produžen istražni zatvor u kojem se nalazi od siječnja. Proces će biti zapamćen i po neviđenom broju kaznenih djela. Presuda još nije pravomoćna, 59-godišnjak ima pravo žalbe o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Optužnica je teretila nastranog i nasilnog muškarca da je seksualnim torturama izložio djevojčicu od 2011. do 2013. godine, dok je bila u dobi od deset do 12 godina. Zlostavljanja su se događala u kući optuženikove nevjenčane supruge, majke djevojčice, koja je u to vrijeme najčešće bila na poslu.

Djevojčici u nekoliko navrata pozlilo od zlostavljanja

Djevojčicu je dirao po intimnim dijelovima tijela, činio joj je i stvari koje naš zakon izjednačava sa spolnim odnosom, prijeteći joj pritom da o tome ne smije nikome govoriti jer će u protivnom ubiti nju, njenu majku i sestru. Očuh bi razodjenuo sebe, to tražio i od nje, na silu je polegao na krevet, pa izveo spolni čin, iako ga je djevojčica molila da to ne radi. Djevojčici je u nekoliko navrata pozlilo od seksualnog zlostavljanja, a danas još liječi psihičke traume.

Kako očevidaca seksualnog zlostavljanja nije bilo, sud je posebnu pažnju, kako je to istaknuo sudac Vučkov, priklonio utvrđivanju uvjerljivosti iskaza žrtve koja je teretila optuženika. Sud je uzeo u obzir da je napastvovana djevojčica detaljno opisala traumatična događanja, a njen iskaz su, u dijelovima u kojima su to mogli, potkrijepili ispitani svjedoci, među kojima i majka žrtve, piše Novi list.

Majka je potvrdila da je očuh tukao žrtvu, verbalno je napadao i vrijeđao, a svjedoci su rekli da je optuženik bio nasilan i prema osobama koje su bile u kontaktu sa žrtvom, prema njenoj sestri, majci i susjedima, čak do te mjere da im je otvoreno prijetio ubojstvom.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari