DVA I POL TJEDNA NAKON

Nakon stravične tragedije na Viru stižu ohrabrujuće vijesti iz bolnice: Otac stabilan, trogodišnjak izvan životne opasnosti

Screenshot

Obitelji se život okrenuo za 180 stupnjeva, a vozač Bakić nalazi se u istražnom zatvoru

Prošlo je dva i pol tjedna od tragedije koja je cijelu Hrvatsku zavila u crno.

Mladoj obitelji s područja Križevaca u sekundi se sve promijenilo. Trebala je to biti idealna večer, koncert, zabava i osmijeh od uha do uha na dječjim licima i zaljubljenim roditeljima – mladoj Luciji (24) i Matiji (27).

I bilo je tako, sve do trenutka kada su htjeli poći kući – jer djeca su ipak mala i krenula su biti nervozna. Osoblje kafića gdje su parkirali auto zamolili su ako se mogu preparkirati, a oni su im kratko poručili neka pričekaju do tri ujutro. Zbog djece nisu mogli čekati i krenuli su pješice, a onda je uslijedio pakao.

Ivan Bakić iz Zadra te je noći sjeo pijan za volan, i s 1,75 promila alkohola u krvi naletio na peteročlanu obitelj.

Lucija je nosila kćerku L. (4) na ramenima, a njezin suprug Matija ispred nje, gurao je kolica u kojima su bili tek jedanaest mjeseci stara beba M. i trogodišnji M.

Na mobitelima su čak imali i upaljena svjetla kako bi ih vozači u vozilima koja su išla iza njih ili im dolazila u susret – mogli vidjeti. Samo 300 metara dijelilo ih je da stignu kući živi i zdravi.

Mlada majka poginula je na licu mjesta, svi ostali završili su u bolnici od kojih dječačić (3) u najtežem stanju, ali beba je na svu sreću prošla praktički bez ozljede.

Sada, nakon 18 dana, zdravstveno stanje je mnogo bolje i kod oca i kod djece, no ono psihičko vjerojatno nikada neće moći biti kao što je nekada bilo.

Iz KBC-a Split potvrdili su nam kakvo je stanje dječaka:

“Dječak samostalno diše i nije životno ugrožen, no stanje je i dalje ozbiljno”, govori Kristina Bitanga, glasnogovornica KBC-a Split.

Liječnik koji je cijeli slučaj pratio od samog početka, otkrio nam je što je s ocem te ostalih dvoje djece.

Beba je puštena kući odmah nakon nekoliko dana i to neozlijeđena, a četverogodišnjakinja je nakon sanacije teških ozljeda puštena doma te na daljnje liječenje i praćenje u Zagrebu.

“Otac je imao inicijalne žurne operacija i stabilizacije, a prije nekoliko dana je izvršen još jedan operacijski zahvat definitivnog zbrinjavanja prijeloma zdjelice. Sada je i on dobro i stabilno te uskoro planira otpustiti na daljnje liječenje i rehabilitaciju”, kaže Nediljko Jović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Opće bolnice Zadar.

Obitelji se tako život okrenuo za 180 stupnjeva, a vozač Bakić nalazi se u istražnom zatvoru, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari